Abundantia

Praesidium

Axel Goos

Praeses

Axel

Ik heb de eer om onze nieuwe senior voor te stellen. Je ziet het zelden gebeuren dat iemand direct praeses wordt in een nieuw praesidium. Laat me jullie dan ook uitleggen WAAROM ik voor Axel heb gekozen.
Ik leerde Axel kennen in onze geliefde Sali. Na enige interacties met elkaar, had ik al direct door dat het een paljaske was. Ideaal voor bij Abu dus! Ik kreeg ook al snel de indruk dat hij in onze club geïnteresseerd was. Na een paar avonden en Duvels later, heb ik hem dan ook officieel gevraagd als senior. Voor mij is Axel een persoon die zijn verantwoordelijkheid durft opnemen. Een persoon die een team kan engageren en sturen. Iemand die kan rondpaljassen wanneer het kan en mag. Dit maakt ‘den beir van beis’ natuurlijk een geschikte kandidaat om praeses bij Abundantia te worden.
Naast dit alles is hij op korte termijn een goede vriend van mij geworden! Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat hij er een goei jaar van gaat maken bij Abu. Alhoewel het team ook wel moet meezitten ( can’t carry monkeys). Op nog veel Duvels en toffe avondjes copain.
DIXIT JENS

Nicolas van den Cloot

Vice-Praeses

Nicolas

Hey kleine Nico
(@fundum)
Ik heb de eer om niemand minder dan men Vice-Praeses voor te stellen van volgend jaar, namelijk de Nico. Met zijn jarenlange ervaring bij De Chips en Abu zal hij deze functie dan ook perfect uitvoeren. Naast een harde werker te zijn, is Nico niet vies van een lekker pintje in de Sali. Tegen een cantus of een TD’ke zegt hij dan ook nooit nee, hij is zoals ze wel eens durven zeggen ‘ne toffe pee’. Naast het studentenleven is de Nico een van de weinige survivors van de rechten. Je kan bij hem altijd terecht met je vragen of problemen (ook juridisch). Kortom, een jaar met deze kompaan als Vice wordt een echte topper!
Dixit Axel

Jens Van Hooydonck

Cantor

Jens

Vandaag heb ik de eer gekregen om niemand minder dan onze Jens voor te stellen. Onze Jens zit al een aantal jaren in Abu, waardoor hij al een hoop ervaring heeft kunnen opdoen. Als je meer wil weten over welke functies hij al gehad heeft, kijk dan zeker eens op zijn lint als hij het terugvindt.
Verder heeft dit paljaske ook een aantal talenten, waarvan te laat komen toch wel op nummer 1 staat (nummerke 4 was al bezet). Om dit een beetje recht te trekken heeft de Jens gelukkig wel een biologische klok die hem vertelt wanneer het Happy hour in de Copain is. Die hangt dan ook samen met zijn immense FOMO: de Jens is namelijk op zowat elk evenement voor studenten aanwezig, met uitzondering van een diploma-uitreiking dan.
Maar alle mopjes even terzijde, de Jens is oprecht ne gouden gast waar je op kunt bouwen en altijd bij terecht kan. Ik kijk dan ook ongelofelijk hard uit naar het komende jaar met hem als cantor!
Dixit Amber

Linde Verheyden

Ab-actis

Linde

Beste dames, heren, alles ertussen en buiten, graag tromgeroffel voor niemand minder dan… Linde!
Zij is namelijk één van de weinige in dit praesidium die er al een tweede jaar mag vertoeven, maar natuurlijk is deze beslissing niet meer dan logisch. Haar loyaliteit aan het voor ons heilige bier heeft ze immers al lang kunnen duidelijk maken door haar kat hiernaar te vernoemen. Deze mag ondertussen misschien niet meer in ons midden zijn, aan hem denken zullen we allemaal bij elke Duvel die wij nog gaan opentrekken (gaat dus enorm veel
Maar naast een zeer intense liefde voor Duvel, zowel het bier als de kat, doet ons Linde alles wat ze doet met overvloed. Wil je graag weten hoe ons clublied nu eigenlijk klinkt? Linde is het juiste adres. Zij smijt haarzelf volledig in de tekst en zingt het lied zoals iedereen het zou moeten zingen: met de mooiste engelentonen die je ooit gehoord gaat hebben. Zo toont ze ook nog eens waarom ook ons universitair studentenkoor in hun pollekes mag wrijven zo een topmadam in hun team nogmaals te mogen verwelkomen.
Dixit Sara

Sebastiaan Van Houdt

Financiën & P.R.

Sebastiaan

Sebastiaan of in de volksmond de Sebas is geen onervaren jongen die Abundantia aangewonnen heeft. Hij heeft namelijk al 2 jaar PR comité in zijn bloed zitten en was daarvoor ook verantwoordelijk voor de Financien van zijn Chiro. Hiernaast is de Sebas een heel enthousiate maat waar ge altijd langs kunt voor een gesprekse of (en) een pintje. onze Presis beschrijft hem dan ook als “nogal ne keirel”.en of je nu vragen hebt over de geschiedenis van gisteren avond die je niet meer weet of over de geschiedenis van de oude grieken de Sebas is de historicus waar ge bij moet zijn. Wij zijn in ieder geval zeer tevreden om zo een ervaren PR en echte Abundatiaan in ons presidium te hebben en verheugen ons op een op ongeloofelijk schooljaar met deze keirel!!
Dixit Milan

Thibaut Deboeure

P.R.

Thibaut

Wie black-out drunk naar huis gaan van een feestje zonder iemand in te lichten zegt, zegt Thibaut. Deze ervaren P.R. komt in formelere situaties veel beter uit zijn woorden en is daarom een top aanwinst voor het praesidium. Met zijn golden retriever persoonlijkheid is Thibaut niet enkel leuk om als gezelschap te hebben maar ook aangenaam om mee samen te werken. Als 'kleinere' broer zijnde kan ik zeggen dat, ondanks zijn favoriete Pokémon Charizard is, hij altijd de creatieve van ons twee is geweest. Zijn vindingrijkheid is dan ook één van de aspecten die hem zo'n goede P.R. maakt.
Dixit Mathis

Mathis Deboeure

P.R.

Mathis

Laat je niet misleiden door zijn stoere uiterlijk, onze P.R. is diep vanbinnen een kleine schattige jongen. Je kan in het midden van de dansvloer in de Sali staan en hij zal je komen vragen wie je lievelings-Pokémon is. Ook al is hij de Benjamin van het geslacht Deboeure binnen Abundantia, hij is de grootste van de twee én hij kan meer benchen. Dus als er iets gedragen of gesleurd moet worden, weet je wie van de twee te bellen. Geef hem een pintje voor de moeite en het beestje is content. “Fris” na zijn eerste jaar Rechten, staat hij klaar om alles (en vooral knuffels) te geven in ons praesidium.
Dixit Sebastiaan

Lena Schrooyen

Media

Lena

Hierbij heb ik de eer om Lena voor te stellen. Zij is een (echte) Antwerpse met een passie voor visuele kunst en een scherp oog voor detail is ze gemaakt voor de functie media. Op de een of andere manier weet Lena altijd precies wat er moet gebeuren en voert ze haar taken met een koel hoofd uit. Weet je niet goed of die zetel wel in je living past? Heb je zin om is iets te gaan drinken? Of zit je met een totaal andere vraag ? Dan kan je altijd bij Lena terecht (tenzij dat ze een dutje aan het doen is). Al met al kun je niet aan media denken zonder aan Lena te denken, en zal zij het komende academiejaar ongetwijfeld een stuk plezanter en een heel stuk schever maken.
Dixit Nick

Amber Rammelaere

Media & Schachtentemmer

Amber

Hierbij heb ik de eer om Amber voor te stellen. Ze zal als media dit jaar de beste kant van Abundantia met de wereld delen. Hiervoor krijgt ze gelukkig versterking van Lena in het mediateam. Zo kan ze ook al onze verse schachtjes verwelkomen en goed temmen. Voor een gezellige stadswandeling (waar we totaal niet verkeert lopen) is ze wel minder te vinden en al zeker niet bij extreme temperaturen. Maar een shiftje wil ze gerust wel overnemen en dat hoeft zelfs niet bij eentje te blijven zolang ze maar het duivelse bier kan consumeren ondertussen. Ik kijk alvast enorm uit om dit jaar samen te werken en nog meer te zwijnen! En zoals ze het zelf zou zeggen: ‘mij belle’
Dixit Thomas

Anthony Scharf

Cultuur

Anthony

Ziehier Anthony, of de Scharf voor de vrienden Anthony is een echte Abundantiaan! Zo was hij de eerste persoon die afgelopen academiejaar een lidkaart bij ons kocht. Vervolgens is hij ook een man van vele kunsten: Zo kan deze snoodaard als de beste, insert french accent, 2 koude Duvels onder een warme douche drinken. Alleen is hij meestal na die 2 Duvels wel al helemaal van de kaart en wordt hij een echt (dans)monster. Een andere kunst die hij bezit is het verschijnen op de meest onverwachte momenten! Zo verscheen deze deugniet minder dan een week voor zijn eerste herexamen op een cantus zonder dat iemand hiervan op de hoogte was. Maar al het lachen en grappen even opzij want Anthony is wel echt iemand die overal en altijd voor je klaar staat en er ook altijd zal zijn voor zijn vrienden. Daarom ben ik ook zeer verheugd dat hij komend jaar mee ons team vervolledigd en zal zorgen voor een onvergetelijk jaar!
DIXIT Nico

Sara Breugelmans

Cultuur

Sara

Het is voor deze Limburgse schone niet het eerste jaar in een praesidium. Ze heeft er al wat jaren opzitten en is daarom een zeer welkome aanwinst voor Abundantia. Ooit was ze cantor maar op haar oude dag doet ze het wat rustiger aan met cultuur. Ik zeg rustiger aan maar kijk eens rond op een technofeestje of rave en je ziet daar Sara staan. En pas op met Die Lore tijdens het cantussen, want dan zingt ze je omver. Fan van het Duits, is het geen wonder dat ze in Berlijn op Erasmus heeft gezeten. Ze doet een Interuniversitaire Master Gender en Diversiteit. Maar uitgesproken met haar Limburgs accent, kan ze sneller een pint adden. Met nog één jaar te gaan, wil ze nog één keer alles geven in het Antwerpse studentenleven.
Dixit Lena

Milan Wens

Feest

Milan

Mijne dames, mijne heren! Aanschouw de enige echte Milan! Deze verse Abundantiaan werd vorig jaar gedoopt en sprong meteen in het oog door zijn enthousiasme. En tussen ons gezegd en gezwegen: hij is mij nog steeds bijzonder dankbaar dat ik heb voldoende naar het toilet heb laten gaan. Je kan deze goedlachse kattenvriend altijd wel binnen een straal van één kilometer van het dichtstbijzijnde studentencafé of den Bosuil vinden. Niet enkel Abu ligt hem na aan het hart, maar ook zijn geliefde voetbal. Kijk uit wanneer je hem op een cantus tegenkomt, want hij zou je weleens kunnen zitten opwachten met een klein rood emmertje op zijn hoofd (en later op de avond tussen zijn knieën geklemd😉). Maar als Feest-verantwoordelijke zal hij dat wel dubbel en dik goedmaken. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn voormalige schacht een trouwe Abundantiaan en een waardig uithangbord voor onze club zal worden. Doet da’ goe, menneke!
Dixit Linde

Nick Matthyssen

Feest

Nick

Meet Nick, aka de Matthyssen in de volksmond Komend jaar bestaat zijn taak er in om samen met Milan alle feestjes in de sali tot een goed eind te brengen. Na al die jaren ontelbare sali feestjes ben ik er dan ook van overtuigd dat deze man geknipt is voor de job. Daarnaast kan je bij deze elektromechanica-student altijd aankloppen om tips te krijgen voor je clash of clans base of om shiny pokemons te ruilen op pokemon go. Top jaar gegarandeerd met Nick aan boord! (Zorg wel altijd dat zijn gsm uit zijn zakken is bij het zwemmen, dat gaat soms wel eens mis.)
Dixit Thibaut

Thomas Dewaele

Ontspanning

Thomas

Een nieuwe Dewaele komt het Abundantia praesidium binnen, namelijk Thomas Dewaele. Deze chille en ontspannen gast zorgt natuurlijk voor onze ontspanning. Ge kunt hem met de adlijn altijd bereiken en zijn liefde voor dat schuimend gouden godendrank valt echt niet te onderschatten. Bovendien heeft hij als student toegepaste informatica onze website opgefrist. In’t kort, ik ben heel blij dat je er gaat zijn en ik kijk ernaar uit om er een goeie jaar van te maken, dat we goeie herinneringen aanmaken en dat we vooral veel plezier hebben.
Dixit Anthony

Arne Flothmann

Schaduw

Arne

Arne is een van de meest diverse mensen binnenin Abu, aangezien hij al heel wat functies op zijn palmares heeft. Van cultuur tot vice-praeses, tot zijn huidige functie als schaduw. Ondanks dat hij al een volwaardige job heeft, zie je hem toch vaak opduiken op feestjes of op café, tegen een pintje zegt Arne zeker geen nee. Daarnaast is Arne ook een echt nachtdier. Wanneer hij ‘s nachts niet zijn legertje Polen dirigeert op het werk, vind je hem vaak op een rave of technofeestje om daarna rechtstreeks terug naar werk te gaan. Je kan dus zeggen dat Arne nog net geen afscheid kan nemen van het studentenleven, daarom is hij de perfecte persoon voor de functie van schaduw.
Dixit Axel